07813 081202

Recently featured on the second episode of the current series of Grand Designs is this modernist home based on the floating glass box house featured in the 80's cult movie, Ferris Bueller's Day Off. Oli was Project Consultant throughout the build, as well as hands on carpenter.

 

 

Stud wall partitioning and a newly installed roof light allows us to create this light and spacious en suite shower room for our clients. It features handmade shaker style panelled walls, a large subway tiled shower enclosure with glass screen, geometric concrete floor tiling, underfloor heating and traditional style fittings, in keeping with the period property in which we created it.

 

 

A range of bespoke cabinetry completed recently to include; a wall of Shaker style office cupboards, fitted with adjustable shelving and pull out drawers fitted with integral file hangers, and a bespoke wardrobe built under the eaves with deep storage drawers beneath the hanging cupboards. 

 

 

Shown here are a pair of bespoke floor to ceiling bookcases with antique marbled mirror panels, carved mouldings and a distressed paint finish. With adjustable shelving inside, our clients chose to have one installed either side of their French windows.

 

 

Adding a beautiful oak framed porch to this new build house adds character and practicality. Built on a brick plinth, with glazed panels into the apex and a solid oak front door, the porch itself is recessed under the tiled roof behind two oak posts standing proud, finished with a wide flag stone step.

 

 

Building a completely new 3 bedroom wing, attached to this listed property by a glass link, got round certain planning issues with ease to create a sizeable and stylish extension to this family home in Surrey.

 

 

An oak frame extension to the back of this part-thatched period property in Stockbridge, designed to house a new kitchen. The oak frame will eventually fade to a silvery grey colour to match the existing oak porch.

 

 

 

Replacing an outdated porch with a new oak framed one gives this house a subtle facelift! Careful handling of the roof tiles when dismantling the old one meant we could re-use so the new roof fits in seamlessly.

 

 

 

A major refurbishment of the interior of this old barn, after the exterior renovations were completed, to create a stunning family home. Oak flooring upstairs, polished concrete down and loads of lovely wood everywhere!

 

 

Engineered oak floorboards run throughout the ground floor of this house and, together with a hand-built kitchen using reclaimed scaffold boards and zinc worktops, create a modern and practical finish.

 

 

The bare 'bones' of the building on display here with the Douglas fir frame and King post trusses we supplied for the construction of a two storey, L-shaped house.

 

 

Adding an oak framed porch to this thatched cottage, with a reclaimed tiled roof, enhances the overall appeal of the house and provides practical and attractive storage at the same time.

 

 

Our clients are delighted with this quality custom built country kitchen, with lacquered weathered oak work surfaces, fitting perfectly in their oak framed extension. With thanks to our friends at www.riverwoodwork.com.

 

Attached to the back of a garage, a lofted annexe with skylight windows provides light, spacious and stylish self-contained living accommodation.

 

 

A major refurbishment of this Surrey cottage included building on a large oak framed extension to house a new sitting room, kitchen and bathroom. Featuring automated Velux skylights, engineered oak floorboards throughout and traditional French doors to the garden with fixed glazed sidelights.

 

 

A custom built open staircase beautifully displays the curved timbers of the oak frame and pegged mortice and tenon joints.

 

 

 

 

A specially commissioned solid oak staircase, designed to fit within its surroundings of an oak frame extension, with a 180 degree turn, polished treads, straight banisters and a rounded hand rail.

 

 

Architectural 3D drawings illustrate to our client how their unique and ground-breaking cruck-framed eco-house would look in situ.